Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Swedbank stöttar Smaka på Värmland

Idag träffade Annika Levein, från Swedbanks kontor i Kristinehamn, Kristina Samstorp från Hushållningssällskapet i Värmland för att överlämna en check som stöttning till Smaka på Värmland under överseende av en mycket nöjd turistchef, Ulrika Ganterud Evermark.

Kristina Samstorp, representant från Hushållningssällskapet i Värmland, tar glatt emot bidraget och berättar om Smaka på Värmlands koncept. Det är ett uppskattat branschtillfälle där lokala odlare har chans att mötas och tillsammans locka stor publik. Det är sjunde året som matmarknaden, eller mässan, arrangeras och det blir första året i Kristinehamn. Beslutet att flytta från Mariebergsskogen i Karlstad togs redan i anslutning till förra årets marknad. Man fastnade för Kristinehamn och platsen Gustafsvik, vilken passar utmärkt för ändamålet. Konceptet blir detsamma som tidigare år och utställarna är också ungefär desamma som förut. Några faller ifrån, några tillkommer. Just nu är ett 70-tal företag anmälda. Kristina Samstorp säger att arrangörerna ser fram emot att besökarna samlas för att leka, smaka, känna Aha-upplevelser och handla lokala råvaror.

Smaka på Värmland är ett av Sveriges största matevenemang och Stadsbondgåden och Österviks kapell kommer också att hålla öppet under helgen så det blir många aktiviteter i området, vilket är mycket positiv, säger Ulrika Ganterud Evermark som också berättar att man kommer att anordna transport med buss från centrala Kristinehamn ut till Gustafsvik. Det kommer även anordnas bra parkeringar i området, mer detaljer om detta återkommer vi till.

Sparbanksstiftelsen på Swedbank anser att Smaka på Värmland ligger helt inom ramen för de områden de brukar sponsra; näringsliv, kultur och lokalt samarbete och bidrar med en check på 30 000:-.

Förberedelserna är nu i full gång, så boka in datumen 30/9 och 1/10 i din kalender så du kan göra ett besök på Gustafsvik. Marknaden håller öppet 10-16 båda dagarna.

Alla nyheter - Kultur & fritid