Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Smaka på Värmland i Kristinehamn

Hushållningssällskapet i Värmland flyttar det stora matevenemanget Smaka på Värmland till Kristinehamn från och med september 2017.

- Vi vill lyfta Smaka på Värmland till en ny nivå och utveckla det vidare. När vi började diskutera var det kunde hållas efter Mariebergsskogen i Karlstad blev Kristinehamn vårt förstahandsval, säger Jonas Enström, VD på Hushållningssällskapet och fortsätter:

- Vi ska inte göra samma sak som i Mariebergsskogen utan tänka ännu större och bredare.

Kontakten mellan Hushållningssällskapet och kommunens näringslivschef Madelen Richardsson tillsammans med turistchef Ulrika Ganterud Evermark togs redan i höstas. Tisdagen den 14 februari beslutade Kommunsstyrelsens arbetsutskott att bevilja en förlustgaranti på 250 000 kronor och samtidigt godkänna projektet som innebär att Närsam och Turistbyrån samarbetar med Hushållningssällskapet kring hela evenemanget.

- Det är ett långsiktigt åtagande och handlar inte bara om arrangemanget 2017, betonar Madelen Richardsson.

Ser Kristinehamn som en bra plats

Att Kristinehamn blev den nya kommunen för Smaka på Värmland beror på många faktorer:

- Kristinehamn har en väldigt stark matprofil i och med sitt samarbete Smaka på Kristinehamn, där finns stora utvecklingsmöjligheter. Sedan ligger Kristinehamn bra till, här finns närheten till Örebro och Västra Götaland, säger Jonas Enström.

Alla nyheter - Kultur & fritid

 • tors, 2017-09-14

  Välkommen ombord på en resa mot nya lokala matupptäckter! Ta bussen gratis från Kristinehamn till Gustafsvik, njut av matfestivalen, och ta dig hem kostnadsfritt igen. Här hittar du extrainsatta busstider. 

 • mån, 2017-08-28

  Idag träffade Annika Levein, från Swedbanks kontor i Kristinehamn, Kristina Samstorp från Hushållningssällskapet i Värmland för att överlämna en check som stöttning till Smaka på Värmland under överseende av en mycket nöjd turistchef, Ulrika Ganterud Evermark.

 • ons, 2017-05-03

  På restaurangscenen, inom storkök och i våra hem finns ökat intresse för vegetarisk matlagning. Måltider som i större utsträckning utgörs av grönsaker eller råvaror som är närproducerade efterfrågas. Därför kommer årets Gröna Mästerkock utses i samband med Smaka på Värmland i Kristinehamn 30 september-1 oktober.

 • tis, 2017-02-14

  Hushållningssällskapet i Värmland flyttar det stora matevenemanget Smaka på Värmland till Kristinehamn från och med september 2017.