Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Smaka på Värmland flyttar till Kristinehamn

Hushållningssällskapet i Värmland flyttar det stora matevenemanget Smaka på Värmland till Kristinehamn från och med september 2017.

- Vi vill lyfta Smaka på Värmland till en ny nivå och utveckla det vidare. När vi började diskutera var det kunde hållas efter Mariebergsskogen i Karlstad blev Kristinehamn vårt förstahandsval, säger Jonas Enström, VD på Hushållningssällskapet och fortsätter:

- Vi ska inte göra samma sak som i Mariebergsskogen utan tänka ännu större och bredare.

Kontakten mellan Hushållningssällskapet och kommunens näringslivschef Madelen Richardsson tillsammans med turistchef Ulrika Ganterud Evermark togs redan i höstas. Tisdagen den 14 februari beslutade Kommunsstyrelsens arbetsutskott att bevilja en förlustgaranti på 250 000 kronor och samtidigt godkänna projektet som innebär att Närsam och Turistbyrån samarbetar med Hushållningssällskapet kring hela evenemanget.

- Det är ett långsiktigt åtagande och handlar inte bara om arrangemanget 2017, betonar Madelen Richardsson.

Ser Kristinehamn som en bra plats

Att Kristinehamn blev den nya kommunen för Smaka på Värmland beror på många faktorer:

- Kristinehamn har en väldigt stark matprofil i och med sitt samarbete Smaka på Kristinehamn, där finns stora utvecklingsmöjligheter. Sedan ligger Kristinehamn bra till, här finns närheten till Örebro och Västra Götaland, säger Jonas Enström.

Alla nyheter - Kultur & fritid

 • tors, 2017-05-18

  Nu börjar säsongen för båtbuss-trafiken! I år kan man åka ända från Grums till Kristinehamn och sedan vidare ut i skärgården. På bilden ses representanter från Kristinehamn, Karlstad, Hammarö, och Grums.

 • fre, 2017-05-12

  Det finns många roliga saker att göra under det långa sommarlovet. Gå på idrotts-, seglar eller simskola, prova på golf, tennis eller judo, dansa linedance eller ta hand om djur. Läs mer i sommarlovsprogrammet för 2017.

 • ons, 2017-05-03

  På restaurangscenen, inom storkök och i våra hem finns ökat intresse för vegetarisk matlagning. Måltider som i större utsträckning utgörs av grönsaker eller råvaror som är närproducerade efterfrågas. Därför kommer årets Gröna Mästerkock utses i samband med Smaka på Värmland i Kristinehamn 30 september-1 oktober.

 • tors, 2017-04-27

  Sannavallens löparbana är öppen för allmänheten lördagar och söndagar kl. 9-12 från och med vecka 18 till och med vecka 26 med reservation för ändringar på grund av andra evenemang.

 • tis, 2017-02-14

  Hushållningssällskapet i Värmland flyttar det stora matevenemanget Smaka på Värmland till Kristinehamn från och med september 2017.