Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Lyckat hovkaffe med drottning Kristina

Välbesökt och trevligt hovkaffe där drottning Kristina, gestaltad av Christina Skan, minglade och föreläste om drottningens tid och hur det kom sig att vår stad blev namngiven efter drottningen.

Som en del av årets kulturkalas och kommunens 375-årsjubiléum arrangerades igår hovkaffe på Presteruds herrgård. Tillställningen var lyckad och salongen var fullsatt.

Christina Skan som agerade drottning Kristina berättade inspirerande om sin namnes liv och leverne samtidigt som det bjöds på kaffe och bakelse. Bakelsen skapades 2016 av Rolf Stålberg och serverades på Christinaakademins årliga evenamang. Det är en tidstypisk bakelse med smaker från 1600-talet, bland annat mandelmassa, citronkräm och kvittenmarmelad, och den är utformad som ett Camésmycke. Våra bakelser hade tillverkats av Ölme Prästgård.


Presteruds herrgård


Drottning Kristina, gestaltad av Christina Skan, är redo för hovkaffet


Tidstypisk dukning a la 1600-tal

 

Den 28 oktober är själva jubileumsdagen och då firar vi stort på södra torget med start ca 13:30. Välkommen!

Alla nyheter - Kultur & fritid

  • tis, 2017-11-07

    Lördagen den 16 december hålls den populära julmarknaden vid Gustafvsik. Precis som förra året fylls marknaden med värmländsk slöjd, mat och konsthantverk.

  • mån, 2017-10-02

    7000 besökare under två dagar, strålande solsken och mycket nöjda gäster - det är summeringen av helgens Smaka på Värmland.

  • tis, 2017-09-26

    Ishallen på Björkvallen öppnar upp för allmänheten på lördagar och söndagar från och med v. 40.