Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Lyckad Smaka på Värmland-helg

7000 besökare under två dagar, strålande solsken och mycket nöjda gäster - det är summeringen av helgens Smaka på Värmland.

Vädret kunde inte vara bättre - förutom kanske lite blåst på söndagen - men man kan lätt konstatera att vädergudarna var på arrangemangets sida. Och det tyckte besökarna vid den stora matfestivalen också. I mängd satt gäster från främst Kristinehamn, Karlskoga och Filipstad i solgasset utanför Ernstflygen och njöt av kaffe och bakverk, inköpta i de tillfälliga caféer som inrättats i den rosa byggnaden.

I det stora restaurangtältet på herrgårdsplan var det fullt från öppning till en timme före stängning och runt växthuset vimlade det av glada matintressenter.

Ett 80-tal utställare deltog i mässan och hade bara lovord över närheten till naturen på Gustafsvik. Att området var rymligt gjorde även att besökarna fick större yta vilket minskade trycket vid utställningsmontrarna. Resultatet blev tillfälle till positiva samtal mellan utställare och besökare kring produkter och tillverkningsätt.

Alla nyheter - Kultur & fritid

 • ons, 2017-10-18

  Välbesökt och trevligt hovkaffe där drottning Kristina, gestaltad av Christina Skan, minglade och föreläste om drottningens tid och hur det kom sig att vår stad blev namngiven efter drottningen.

 • tis, 2017-10-10

  Kulturkalaset Kristinehamn, som i år sammanfaller med stadens 375-årsjubileum, pågår mellan lördagen den 7 oktober och söndagen den 29 oktober. Vi har ett minst sagt späckat program med evenemang inom bland annat musik, dans, teater och litteratur.

 • tors, 2017-10-05

  Under kulturkalaset, veckorna 41-43 (9-26/10), håller Kristinehamns kommun ett så kallat Dansresidens i Kristinehamn. Det är ett samarbete mellan Kulturförvaltningen, Kultur i skolan, Kristinehamns folkhögskola KPS samt Region Värmland.

 • mån, 2017-10-02

  7000 besökare under två dagar, strålande solsken och mycket nöjda gäster - det är summeringen av helgens Smaka på Värmland.

 • tis, 2017-09-26

  Ishallen på Björkvallen öppnar upp för allmänheten på lördagar och söndagar från och med v. 40.