Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Lyckad Smaka på Värmland-helg

7000 besökare under två dagar, strålande solsken och mycket nöjda gäster - det är summeringen av helgens Smaka på Värmland.

Vädret kunde inte vara bättre - förutom kanske lite blåst på söndagen - men man kan lätt konstatera att vädergudarna var på arrangemangets sida. Och det tyckte besökarna vid den stora matfestivalen också. I mängd satt gäster från främst Kristinehamn, Karlskoga och Filipstad i solgasset utanför Ernstflygen och njöt av kaffe och bakverk, inköpta i de tillfälliga caféer som inrättats i den rosa byggnaden.

I det stora restaurangtältet på herrgårdsplan var det fullt från öppning till en timme före stängning och runt växthuset vimlade det av glada matintressenter.

Ett 80-tal utställare deltog i mässan och hade bara lovord över närheten till naturen på Gustafsvik. Att området var rymligt gjorde även att besökarna fick större yta vilket minskade trycket vid utställningsmontrarna. Resultatet blev tillfälle till positiva samtal mellan utställare och besökare kring produkter och tillverkningsätt.

Alla nyheter - Kultur & fritid

  • tors, 2017-12-14

    Under jullovet finns många spännande och roliga saker att göra. Vill du till exempel vara med i en poesiverkstad, åka skridskor eller gå på bokstavsjakt? Det kan du! Vill du testa bordsrollspel, gå på museum eller hänga på en fritidsgård? Det kan du också!

  • tis, 2017-11-07

    Lördagen den 16 december hålls den populära julmarknaden vid Gustafsvik. Precis som förra året fylls marknaden med värmländsk slöjd, mat och konsthantverk.

  • tis, 2017-09-26

    Ishallen på Björkvallen öppnar upp för allmänheten på lördagar och söndagar från och med v. 40.