Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Kristinehamns kommuns turism ökar mest i hela länet

En ökning med 11 174 gästnätter i Kristinehamn under första halvåret 2017. Fantastiskt roligt och stor eloge till alla involverade i arbetet med turism, säger en stolt turistchef, Ulrika Ganterud Evermark. Detta är verkligen en signal om att vi är på rätt väg och tillsammans åstadkommer resultat!

Det är färska siffror från Visit Värmland med SCBs övernattningsstatisk som tagits fram för perioden januari till och med juni 2017. Statistiken skall kompletteras med ytterligare tillägg men visar att Kristinehamn under perioden gör den största ökningen av alla kommuner i Värmland, jämfört med fjolåret.

Totalt når Kristinehamn 37 123 registrerade gästnätter enligt SCB under perioden. Den riktigt intensiva turistsäsongen med start i juli får vi svar på senare hur den har sett ut, men mycket tyder på en fortsatt positiv kurva för Kristinehamn.

Alla nyheter - Kultur & fritid

 • tors, 2017-09-14

  Välkommen ombord på en resa mot nya lokala matupptäckter! Ta bussen gratis från Kristinehamn till Gustafsvik, njut av matfestivalen, och ta dig hem kostnadsfritt igen. Här hittar du extrainsatta busstider. 

 • mån, 2017-08-28

  Idag träffade Annika Levein, från Swedbanks kontor i Kristinehamn, Kristina Samstorp från Hushållningssällskapet i Värmland för att överlämna en check som stöttning till Smaka på Värmland under överseende av en mycket nöjd turistchef, Ulrika Ganterud Evermark.

 • ons, 2017-05-03

  På restaurangscenen, inom storkök och i våra hem finns ökat intresse för vegetarisk matlagning. Måltider som i större utsträckning utgörs av grönsaker eller råvaror som är närproducerade efterfrågas. Därför kommer årets Gröna Mästerkock utses i samband med Smaka på Värmland i Kristinehamn 30 september-1 oktober.

 • tis, 2017-02-14

  Hushållningssällskapet i Värmland flyttar det stora matevenemanget Smaka på Värmland till Kristinehamn från och med september 2017.