Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Hundlekpark

Kristinehamns kommuns första hundlekpark invigdes hösten 2012 och är belägen i området Sunneberg mittemot Norrgården i Kristinehamn. Hundlekparken är ca 2000 kvm och där kan du släppa din hund och låta den springa fritt och leka med andra hundar.

glada hundar

Kristinehamns kommun har ställt i ordning parken och driften sköts av en intresseförening som bildats särskilt för hundlekparken. Det är dock varje hundägares ansvar att plocka upp efter sin hund och det finns en latrinbehållare på plats.

Det går även att boka och hyra hundlekparken för enskild aktivitet. För mer information om bokning av parken och medlemsskap i intresseföreningen Nya Sunnebergs hundlekpark kontakta:

Kristina Gustavsson 0730-381883 eller Lena Erichsèn 070-2190796

Hitta till hundlekparken

Några trivselregler för hundlekparken:

1. Berätta för varandra hur era hundar reagerar mot andra hundar och om din tik löper. Släpp inte in din hund, om ni inte är eniga i att det nog går bra.

2. Var och en har ansvar för sina egna hundar och vad de gör. Lämna därför aldrig din hund utan tillsyn. Du är här med din hund på egen risk.

3. Använd gärna egna leksaker när du och din hund är *ensamma * i lekparken. Finns det flera hundar kan det lätt bli en konkurrenssituation och slagsmål.

5. Fråga om lov innan du ger andras hundar godis.

6. Träna gärna din hund här men tänk på att detta är en lekpark. Det är du som ska ta din hund och gå eller låta den få leka med de andra hundarna, om träningen störs.

Välkomna!