Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Cykelpark i Marielund färdigställd

På en grusplan vid Rådmansgatan i Marielund har nu en terrängbana för cyklar färdigställts. Lucas, som bor i närheten, tycker det är jättekul och är där och cyklar nästan varje dag.

Efter att ha sett att barn grävt och byggt egna gupp för sina cyklar på den gamla grusplanen kom gatukontorets driftpersonal på idén att anlägga en cykelpark på platsen. Parken har byggts av bland annat restmassor från översvämningen som annars skulle lagts på tippen. I cykelparken finns velodromer, gupp och hopp. Banan är till för spontanåkning och är för alla åldrar. Det går även att köra med radiostyrda bilar.

Det kommer att finnas skyltar uppsatta med information om att åkning sker på eget ansvar och att hjälm och skyddsutrustning ska användas.

Intill cykelparken finns även en tennisbana som har rustas upp.

Alla nyheter - Kultur & fritid

 • tis, 2017-09-26

  Ishallen på Björkvallen öppnar upp för allmänheten på lördagar och söndagar från och med v. 40.

 • tors, 2017-09-14

  Välkommen ombord på en resa mot nya lokala matupptäckter! Ta bussen gratis från Kristinehamn till Gustafsvik, njut av matfestivalen, och ta dig hem kostnadsfritt igen. Här hittar du extrainsatta busstider. 

 • mån, 2017-08-28

  Idag träffade Annika Levein, från Swedbanks kontor i Kristinehamn, Kristina Samstorp från Hushållningssällskapet i Värmland för att överlämna en check som stöttning till Smaka på Värmland under överseende av en mycket nöjd turistchef, Ulrika Ganterud Evermark.

 • ons, 2017-05-03

  På restaurangscenen, inom storkök och i våra hem finns ökat intresse för vegetarisk matlagning. Måltider som i större utsträckning utgörs av grönsaker eller råvaror som är närproducerade efterfrågas. Därför kommer årets Gröna Mästerkock utses i samband med Smaka på Värmland i Kristinehamn 30 september-1 oktober.

 • tis, 2017-02-14

  Hushållningssällskapet i Värmland flyttar det stora matevenemanget Smaka på Värmland till Kristinehamn från och med september 2017.