Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Bagarlandslaget förgyller Smaka på Värmland

Bagarlandslaget kommer att närvara vid Smaka på Värmland i Kristinehamn i höst!

Smaka på Värmland - ett av årets största matevenemang som lockar tusen och åter tusen besökare varje år arrangeras i höst vid Gustafsviks herrgård i Kristinehamn.
Dessutom förgylls det av Svenska Bagarlandslaget som tillsammans med Kristinehamnsföretaget Nordic Paper erbjuder kulinariska upplevelser. Bagarlandslaget kommer att hålla till i den ”Ernst-renoverade” flygeln på Gustafsvik under Smaka på Värmland, 30 september-1 oktober. Där kommer de att baka på lokala råvaror och för den som känner för att köpa ett smakprov går det utmärkt. Nordic Paper och Bagarlandslaget kommer skänka alla intäkter
till välgörenhet.

Kristinehamns kommun nöjda

Kommunen är givetvis mycket nöjda över denna nyhet.
‐ Bara att få möta dessa stjärnor kommer att vara väl värt ett besök. Världsmästare slår högt och lär locka folk både från regionen och hela landet till evenemanget.
‐ Det är dessutom ett fantastiskt exempel på hur vi kan sammanföra den starka pappers- och förpackningsindustrin i Värmland med mat- och besöksnäringen, konstaterar Madelen Richardsson, näringslivschef och Ulrika Ganterud Evermark, turistchef

Nordic Paper - Bagarlandslagets samarbetspartner

Nordic Paper har en naturlig koppling till hela Värmland och inte minst Kristinehamn, då koncernens huvudkontor samt de två största pappersmaskinerna finns i Bäckhammar, strax söder om Kristinehamn. Tillverkningen på de fyra olika bruken som finns runtom i Värmland samt i norska Greåker består bland annat greaseproofpapper som används till bakplåtspapper, bakformar och food wraps av olika slag. Bolaget är världsledande inom segmentet och naturligt nog en av Bagarlandslagets största samarbetspartner. Bagarlandslaget är ett glatt och duktigt gäng bagare som leds av coachen Jesper Långström, bland annat känd från SVT:s morgonprogram.
‐ Bagarlandslaget är ett gäng duktiga personer som belyser hur våra produkter används ur ett professionellt perspektiv, säger Marie Stenquist, kommunikationsansvarig på Nordic Paper.

Alla nyheter - Kultur & fritid

 • tors, 2017-06-22

  Nu är Paviljongens utegym i Björneborg färdigt att tas i bruk!
  En ordentlig invigning kommer att ske när semestern är slut...

 • mån, 2017-06-19

  Med en härlig bild på sonen Lukas första dopp för året vann familjen Höglind Instagramtävlingen Årets Båtluffare. Priset är obegränast antal turer med båtbussarna samt äran att få medverka i kommunens skärgårdsfilmer som kommer synas i sociala medier under sommaren.

 • sön, 2017-06-18

  Nu börjar säsongen för båtbuss-trafiken!

  I år kan man åka ända från Grums till Kristinehamn och sedan vidare ut i skärgården.

 • fre, 2017-06-16

  Den andre september kommer kommunen i samarbete med Omtänksamma Kristinehamn anordna en Streetfestival. Vill du som förening, organisation eller företagare delta och skapa en oförglömlig dag? Vill du veta mer, kontakta fritidsutvecklare Niklas Mellgren, 0550-881 81 eller Sandra Strömmen, Omtänksamma Kristinehamn, 079-079 98 76. 

 • tors, 2017-06-01

  Bagarlandslaget kommer att närvara vid Smaka på Värmland i Kristinehamn i höst!

 • fre, 2017-05-12

  Det finns många roliga saker att göra under det långa sommarlovet. Gå på idrotts-, seglar eller simskola, prova på golf, tennis eller judo, dansa linedance eller ta hand om djur. Läs mer i sommarlovsprogrammet för 2017.

 • ons, 2017-05-03

  På restaurangscenen, inom storkök och i våra hem finns ökat intresse för vegetarisk matlagning. Måltider som i större utsträckning utgörs av grönsaker eller råvaror som är närproducerade efterfrågas. Därför kommer årets Gröna Mästerkock utses i samband med Smaka på Värmland i Kristinehamn 30 september-1 oktober.

 • tors, 2017-04-27

  Sannavallens löparbana är öppen för allmänheten lördagar och söndagar kl. 9-12 från och med vecka 18 till och med vecka 26 med reservation för ändringar på grund av andra evenemang.