Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Bagarlandslaget förgyller Smaka på Värmland

Bagarlandslaget kommer att närvara vid Smaka på Värmland i Kristinehamn i höst!

Smaka på Värmland - ett av årets största matevenemang som lockar tusen och åter tusen besökare varje år arrangeras i höst vid Gustafsviks herrgård i Kristinehamn.
Dessutom förgylls det av Svenska Bagarlandslaget som tillsammans med Kristinehamnsföretaget Nordic Paper erbjuder kulinariska upplevelser. Bagarlandslaget kommer att hålla till i den ”Ernst-renoverade” flygeln på Gustafsvik under Smaka på Värmland, 30 september-1 oktober. Där kommer de att baka på lokala råvaror och för den som känner för att köpa ett smakprov går det utmärkt. Nordic Paper och Bagarlandslaget kommer skänka alla intäkter
till välgörenhet.

Kristinehamns kommun nöjda

Kommunen är givetvis mycket nöjda över denna nyhet.
‐ Bara att få möta dessa stjärnor kommer att vara väl värt ett besök. Världsmästare slår högt och lär locka folk både från regionen och hela landet till evenemanget.
‐ Det är dessutom ett fantastiskt exempel på hur vi kan sammanföra den starka pappers- och förpackningsindustrin i Värmland med mat- och besöksnäringen, konstaterar Madelen Richardsson, näringslivschef och Ulrika Ganterud Evermark, turistchef

Nordic Paper - Bagarlandslagets samarbetspartner

Nordic Paper har en naturlig koppling till hela Värmland och inte minst Kristinehamn, då koncernens huvudkontor samt de två största pappersmaskinerna finns i Bäckhammar, strax söder om Kristinehamn. Tillverkningen på de fyra olika bruken som finns runtom i Värmland samt i norska Greåker består bland annat greaseproofpapper som används till bakplåtspapper, bakformar och food wraps av olika slag. Bolaget är världsledande inom segmentet och naturligt nog en av Bagarlandslagets största samarbetspartner. Bagarlandslaget är ett glatt och duktigt gäng bagare som leds av coachen Jesper Långström, bland annat känd från SVT:s morgonprogram.
‐ Bagarlandslaget är ett gäng duktiga personer som belyser hur våra produkter används ur ett professionellt perspektiv, säger Marie Stenquist, kommunikationsansvarig på Nordic Paper.

Alla nyheter - Kultur & fritid

  • tors, 2017-12-14

    Under jullovet finns många spännande och roliga saker att göra. Vill du till exempel vara med i en poesiverkstad, åka skridskor eller gå på bokstavsjakt? Det kan du! Vill du testa bordsrollspel, gå på museum eller hänga på en fritidsgård? Det kan du också!

  • tis, 2017-11-07

    Lördagen den 16 december hålls den populära julmarknaden vid Gustafsvik. Precis som förra året fylls marknaden med värmländsk slöjd, mat och konsthantverk.

  • tis, 2017-09-26

    Ishallen på Björkvallen öppnar upp för allmänheten på lördagar och söndagar från och med v. 40.