Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Årets Båtluffare utsedda

Med en härlig bild på sonen Lukas första dopp för året vann familjen Höglind Instagramtävlingen Årets Båtluffare. Priset är obegränast antal turer med båtbussarna samt äran att få medverka i kommunens skärgårdsfilmer som kommer synas i sociala medier under sommaren.

Solglitter i Vänern, en brygga och ett modigt barn - så såg vinnarbilden ut.

- Det var mest tillfället som gjorde att jag deltog i tävlingen. Jag tyckte att jag tog en fin bild och lade ut den, säger Charlotte Höglind.

Hon bor vid Sannakajen och har båten ett stenkast nedanför. Att vara på Vänern är livskvalité för familjen. Nu kan de förutom sin egen båt åka båtbussarna, så långt som till Grums om de vill.

På fredag börjar nämligen skärgårdsbussarna gå, ett önskemål från resenärerna som gärna vill fira midsommar på öarna:

- Att kunna fira midsommar på Alvön har varit ett önskemål länge, och nu är vi glada att presentera en sådan rutt, säger Linnea Palmqvist, turistintendent på Kristinehamns kommun.

Kommunen uppmanar därför både invånare och besökare att upptäcka den fantastiska resurs som vänerskärgården är!

Alla nyheter - Kultur & fritid

 • mån, 2017-10-23

  Under höstlovet finns många spännande och roliga saker att göra. Vill du till exempel prova karate, luftgevärsskytte eller curling? Det kan du! Vill du vara med i en bokcirkel med skräckberättelser, bygga fantasivärldar med färg och papper eller lära dig återbruka? Det kan du också!

 • ons, 2017-10-18

  Välbesökt och trevligt hovkaffe där drottning Kristina, gestaltad av Christina Skan, minglade och föreläste om drottningens tid och hur det kom sig att vår stad blev namngiven efter drottningen.

 • tis, 2017-10-10

  Kulturkalaset Kristinehamn, som i år sammanfaller med stadens 375-årsjubileum, pågår mellan lördagen den 7 oktober och söndagen den 29 oktober. Vi har ett minst sagt späckat program med evenemang inom bland annat musik, dans, teater och litteratur.

 • tors, 2017-10-05

  Under kulturkalaset, veckorna 41-43 (9-26/10), håller Kristinehamns kommun ett så kallat Dansresidens i Kristinehamn. Det är ett samarbete mellan Kulturförvaltningen, Kultur i skolan, Kristinehamns folkhögskola KPS samt Region Värmland.

 • mån, 2017-10-02

  7000 besökare under två dagar, strålande solsken och mycket nöjda gäster - det är summeringen av helgens Smaka på Värmland.

 • tis, 2017-09-26

  Ishallen på Björkvallen öppnar upp för allmänheten på lördagar och söndagar från och med v. 40.