Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Våld i nära relationer

Våld i nära relationer

Kristinehamns samordnare mot våld i nära relationer heter Sabina Gómez Jansson och nås på tfn 0550-858 45 eller 070-336 49 85. Du kan också e-posta på adressen kvinnofrid@kristinehamn.se.

Sabina arbetar främst med vuxna som utsätts för våld i nära relationer, barn som lever med våld i familjen, våld i samkönade relationer och personer som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck, men också med stöd till övriga brottsoffer och anhöriga till brottsoffer. Du kan få stöd genom samtalskontakt, stöd vid myndighetskontakter och under rättsprocessen.

- - -

OBS! Läs detta om säkerhet

Om en förövare vet hur de ska kolla din internethistorik eller ”cache file”, kan de se var på internet du varit nyligen.

Om du är orolig för att någon ska få reda på att du har besökt denna hemsida så är det säkraste sättet att finna information på Internet att låna dator på biblioteket, hos en vän eller på jobbet.

Texten nedan informerar om hur du kan göra för att öka din säkerhet när du använder Internet.

E-post
Om en förövare har tillgång till ditt e-postkonto kan de läsa din inkommande och utkommande e-post. Om du tror att ditt e-postkonto är säkert, försäkra dig om att du väljer ett lösenord som en förövare inte kan lista ut.

Om en förövare skickar e-postmeddelanden som är hotfulla eller trakasserar dig via e-posten, kasta inte bort dem! Du skriva ut e-posten och spara dem som bevis på att du är utsatt för det.

Historik/cache file
Om en förövare vet hur de ska kolla din internethistorik eller ”cache file” (automatiskt sparade hemsidor och grafisk utformning), kan de se var på internet du varit nyligen.

Du kan radera din webbhistorik på följande sätt:

Internet explorer version 11

1. Klicka på det lilla kugghjulet uppe i högra hörnet
2. Klicka på Internetalternativ
3. Under fliken Allmänt klickar du på Ta bort...
4. Säkerställ att alla bockrutor är ikryssade och klicka på Ta bort.

 

Webbläsarna Chrome och Firefox har funktioner som liknar Internet explorer.