Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Nu är det dags för #GeBortTillSport

Den 10 september är det dags för årets insamling av sport- och fritidsutrustning. GeBortTillSoprt är ett nationellt evenemang i samarbete med Fritidsbanken över hela landet. På Tegelslagaregatan 2 i Kristinehamn bjuder man in till lek, spel och fika.

De flesta av oss har sport- och fritidsutrustning hemma som bara står. Det kan vara urväxta skridskor, slalomskidor eller golfklubbor som dammar igen. Gamla grejer som med tiden har bytts ut mot nyare modeller. Samtidigt finns det barn och vuxna som gärna vill prova nya aktiviteter eller behöver någon grej till ett specifikt tillfälle. Då är det bra om utrustning finns att låna.

Kristinehamn bjuder in till fika

GeBortTillSport samlar in gamla prylar som funkar men inte längre används. Insamlingen är ett samarbete med Fritidsbanken som idag finns över stora delar av landet. I Kristinehamn hittar man dess lokaler på Tegelslagaregatan 2. Den 10 september, klockan 10 till 16 är du välkommen hit. Ta med sånt som du vill bli av med, ta en fika eller gå en tipspromenad.

Låna gratis

Den utrustning som lämnas in till Fritidsbanken går sen att låna, helt gratis, i 14 dagar. Det är bra både för ekonomin, folkhälsan och miljön. Välkommen du också!