Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Inlandsbanan från Kristinehamn en av världens tio bästa

Att resa med Inlandsbanan från Kristinehamn till Gällivare är en av världens tio bästa tågupplevelser, enligt ansedda tidskriften The Guardian.

I mitten av november publicerade brittiska magasinet The Guardian en sammanställning över världens tio mest storslagna tågresor. Bland sträckor som Chicago till San Fransisco och världskända ökenexpressen genom Namibia finns Inlandsbanan mellan Kristinehamn och Gällivare med.

Attrehera fler besökare från Storbritannien
- Att Kristinehamn är en av tio platser i världen som uppmärksammas är oerhört häftigt! Det här visar att vi har fantastiska resurser för turism i Kristinehamn och Värmland, vår natur och kultur, som vi på hemmaplan tar lite för givet. Vi kan absolut attrahera fler besökare från Storbritannien och övriga Europa, säger turistchef Ulrika Ganterud Evermark.

Motiveringen i The Guardian

Inlandsbanan Kristinehamn till Gällivare
"De 129 milen på  Inlandsbanan är den svenska ryggraden in i Lappland, området för de nomadiska samerna, som tar dig 97 mil norr om polcirkeln. Det finns gott om ren och älg och du kan även skymta björn, varg, järv eller lodjur. Även om hela rutten endast är öppen på sommaren (bra för entusiaster av midnattssol) och kräver en del tågbyten, ger ett 14-dagarskort med Inlandsbanan dig möjlighet att utforska städer och byar längs vägen."

Läs texten här!

Alla nyheter - Startsida

  • tors, 2017-03-16

    I oktober 2017 fyller Kristinehamn 375 år. Det officiella firandet hålls på Södra Torget den 28 oktober, men föreningar och företag är välkomna att använda jubileumslogotypen redan nu.