Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Nyrenoverade och tillbyggda Stenstalidskolan officiellt invigd

Idag skedde den officiella invigningen av Stenstalidskolan som renoverats och byggts till. Solen sken och skolgården var fylld av elever, personal, politiker och inbjudna gäster.

Stenstalidskolan har nu utökats med elever från både Hacklehemskolan och Strand 4-6, totalt går här ca 650 elever. Skolan har totalrenoverats och byggts ut för att ta emot det utökade antalet elever. Pedagoger, tjänstepersoner från fastighet och arkitekten har tillsammans deltagit i processen för hur skolan ska utformas och resultatet är en ljus, luftig och fräsch skola. Även eleverna har fått säga sitt, främst då det gäller utformning av skolgården.

Invigningen på skolgården bjöd på kalasväder och inleddes med skönsång av de yngsta elverna som sjöng om att alla ska vara tillsammans och vara vänner vilket rektor Maria Lilja instämde i i sitt invigningstal. Även kommunalråd Bjarne Olsson invigningstalade. De klippte sedan banden tillsammans med övriga rektorer och 4 elever ur olika årskurser, Leija, Jonna, Alexander och Viggo. En fanfar bekräftade att skolan nu är invigd.

En rundvandring avslutade besöket och gästerna fick se bland annat klassrum, matsal och den upprustade utemiljön.

Vill även du se den nya skolan? Du har chansen i morgon då det är öppet hus på Stenstalidskolan klockan 10-13. Varmt välkommen!


Fredric Norlin, skolchef, och Robert Rahmn, bidträdande rektor, är redo


Elever från musikskolan bekräftar invigningen med en fanfar


Rickard Kristoffersson, administrativ strateg, Christer Lilja, byggledare, och Torbjörn Gustafsson, arkitekt, är nöjda med slutresultatet


Ola Andersson, fd rektor som varit flyttmajor


En av alla entréer


En del av utemiljön


Matsalen som rymmer drygt 230 elever åt gången


Mycket ljusinsläpp


Den så kallade teatern för information, filmvisning etc.