Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Förskolan Äventyret är invigd

Idag invigdes den nybyggda förskolan Äventyret på Axvallagatan. Band klipptes, Sopan rockade loss och fick igång publiken. Slutligen bjöds alla barnen på glass.

Nya förskolan Äventyret har plats för 76 barn och har en totalyta på 800 kvadratmeter. Lokalerna är ljusa och fräscha och uppdelade med gemensamhetsytor samt flera mindre rum för olika aktiviteter. Både personal och barnen är mycket nöjda med lokalerna. Rickard Kristoffersson, administrativ strateg på skolförvaltningen, berättar att allt inte är helt klart. Dels ska en sista hand läggas på ljudisolering utifrån inredning och möblering för att få bästa effekt. Och dessutom så återstår det för pedagogerna att inreda och göra den sista finishen i lokalerna.

Barnen har gått där ett tag men idag skedde den officiella invigningen. Politiker, tjänstemän, byggare, personal och framför allt förskolebarnen samlades på skolgården för att delta i invigningen. Kommunalråd Bjarne Olsson inledde med ett invigningstal innan barnens favorit Sopan tog vid och rockade loss. Slutligen fick barnen glass och möjlighet att leka av sig i den fina lekparken framför förskolan innan verksamheten fortsatte som vanligt.


Förväntansfulla gäster


Rockande barn


Edith och Signe gillar glass


Sopan och skolchefen Fredric samspråkar


Fröken Katarina med nöjda små glassätare framför lekparken


Ett av aktivitetsrummen


Restaurangen


Vill du också se hur fin förskolan Äventyret är? Då är du varmt välkommen dit ikväll på öppet hus mellan klockan 18 och 20.

Alla nyheter - Skola & barnomsorg