Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Nu startar unik vårdutbildning för nyanlända

Idag måndag 16 oktober startar ytterligare en Match2job-utbildning i Kristinehamn, denna med syfte att utbilda sjukvårdsbiträden.

Kristinehamns kommun är projektledare för Match2job, ett treårigt projekt som ska ge nyanlända direktkontakt med bristyrken i Värmland. Alla länets kommuner ingår i projektet.

Läs mer: Match2job: Personlig matchning oerhört viktigt

- Det är alltid Arbetsförmedlingens bristprognos som är grundläggande för vilka yrken vi ska utbilda inom, säger projektledare Bernd Jendrny.

En av de yrkesgrupper som ropar efter kompetent personal är vården.

- Personerna har fått söka och vi har sedan haft en noggrann urvalsprocess för att matcha rätt person till utbildningen, säger Lars Tanner, rektor för Yrkesvux och fortsätter:

- Urvalsprocessen syftar till att rätt person skolas in i yrket, det handlar både om motivation och viss språklig kunskapsnivå. Det som är unikt med vår utbildning är att vi kopplar ihop utbildningen med yrkesval, vi kallar det därför yrkes-SFI som är en del av den statliga satsningen att ge nyanlända en utbildning som leder till arbete.

Alla nyheter - Kommun & politik

 • mån, 2017-12-11

  Kommunfullmäktiges sista sammanträde för året äger rum tisdag den 19 december.

 • tors, 2017-12-07

  Kristinehamns kommun och Värmlandstrafik har gjort en utökning av trafiken på linje 503 mellan Kristinehamn och Björneborg.

 • tors, 2017-11-16

   

  Kommunen samordnar tillsammans med frivilliga ur civilsamhället för att ha en mötesplats för ungdomar under helgerna på Södra Torget från och med den 24 november till den 16 december. Kommunen ansvarar för att pumphuset (det gula runda huset på södra torget) bemannas tillsammans med grill där ideella nattvandrare kommer grilla och bjuda på kaffe.

 • tis, 2017-09-19

  Idag, tisdagen den 19 september, meddelade kommunalråd Louise Hamilton (MP) att hon går i pension från och med den 1 november 2017.

 • mån, 2017-08-28

  Under lördagsförmiddagen den 26 augusti utnämndes Kristinehamns kommuns nya ambassadör. "Hur en mindre stad blir attraktiv för företag är en fråga som ligger mig varmt om hjärtat", säger Industrivärdens VD Helena Stjernholm.