Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Missa inte världens största Fairtrade-fika

Den 11-13 maj genomförs årets fikakampanj World Fairtrade Challenge. Förra året deltog 1,8 miljoner deltagare i 26 länder i kampanjen. Nu är det dags igen!

Sedan 2012 har Kristinehamn varit en Fairtrade City. Detta är en diplomering från Fairtrade Sverige till kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. 

– Det här är viktiga frågor som vi hela tiden måste sträva efter att bli bättre på! Vi arbetar för att kommunen ska vara ett föredöme i dessa frågor. World Fairtrade Challenge är ett bra sätt för alla i kommunen att gemensamt ta ställning kring rättvis handel och etisk konsumtion, säger Anneli Wiker, kommunens samordnare för Fairtrade City. 

World Fairtrade Challenge fokuserar på varför Fairtrade behövs och vilken skillnad Fairtrade gör för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Genom att du medverkar i kampanjen med dina sociala medier bidrar du till att detta uppmärksammas i din närhet – men även globalt genom att du använder hashtaggen #fairtradechallenge. 

 

Tävla med Kristinehamn

Under kampanjperioden kan du vara med och tävla om fina priser från Omtänksamma Kristinehamn. Det enda du behöver göra är att tagga ditt fikainlägg med #fairtradechallenge_kristinehamn

Vill du veta mer om Fairtrade? Klicka här för att komma vidare till Fairtrade.se

Alla nyheter - Kommun & politik

 • mån, 2017-12-11

  Kommunfullmäktiges sista sammanträde för året äger rum tisdag den 19 december.

 • tors, 2017-12-07

  Kristinehamns kommun och Värmlandstrafik har gjort en utökning av trafiken på linje 503 mellan Kristinehamn och Björneborg.

 • tors, 2017-11-16

   

  Kommunen samordnar tillsammans med frivilliga ur civilsamhället för att ha en mötesplats för ungdomar under helgerna på Södra Torget från och med den 24 november till den 16 december. Kommunen ansvarar för att pumphuset (det gula runda huset på södra torget) bemannas tillsammans med grill där ideella nattvandrare kommer grilla och bjuda på kaffe.

 • tis, 2017-09-19

  Idag, tisdagen den 19 september, meddelade kommunalråd Louise Hamilton (MP) att hon går i pension från och med den 1 november 2017.

 • mån, 2017-08-28

  Under lördagsförmiddagen den 26 augusti utnämndes Kristinehamns kommuns nya ambassadör. "Hur en mindre stad blir attraktiv för företag är en fråga som ligger mig varmt om hjärtat", säger Industrivärdens VD Helena Stjernholm.