Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Missa inte världens största Fairtrade-fika

Den 11-13 maj genomförs årets fikakampanj World Fairtrade Challenge. Förra året deltog 1,8 miljoner deltagare i 26 länder i kampanjen. Nu är det dags igen!

Sedan 2012 har Kristinehamn varit en Fairtrade City. Detta är en diplomering från Fairtrade Sverige till kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. 

– Det här är viktiga frågor som vi hela tiden måste sträva efter att bli bättre på! Vi arbetar för att kommunen ska vara ett föredöme i dessa frågor. World Fairtrade Challenge är ett bra sätt för alla i kommunen att gemensamt ta ställning kring rättvis handel och etisk konsumtion, säger Anneli Wiker, kommunens samordnare för Fairtrade City. 

World Fairtrade Challenge fokuserar på varför Fairtrade behövs och vilken skillnad Fairtrade gör för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom. Genom att du medverkar i kampanjen med dina sociala medier bidrar du till att detta uppmärksammas i din närhet – men även globalt genom att du använder hashtaggen #fairtradechallenge. 

 

Tävla med Kristinehamn

Under kampanjperioden kan du vara med och tävla om fina priser från Omtänksamma Kristinehamn. Det enda du behöver göra är att tagga ditt fikainlägg med #fairtradechallenge_kristinehamn

Vill du veta mer om Fairtrade? Klicka här för att komma vidare till Fairtrade.se

Alla nyheter - Kommun & politik