Kristinehamns kommun projektägare för stort integrationsprojekt

Kristinehamns kommun antar utmaningen att skapa en snabbare väg till arbete för nyanlända.

Idag den 15 december fick Kristinehamns kommun det definitiva beskedet att vi blir projektägare för satsningen Match2job med målet att skapa:

En snabbare etablering av nyanlända på arbetsmarknaden.Säkerställa framtida kompetensförsörjning i Värmland inom näringsliv och offentlig förvaltning.

Satsningen är på 17,9 miljoner i medel från Europeiska Socialfonden.

Ingår gör: Kristinehamns kommun, projektägare, Storfors kommun, Filipstads kommun, Karlstads kommun, Hammarö kommun, Kils kommun, Arvika kommun, Torsby kommun, Arbetsförmedlingen, Företagarna i Värmland samt Handelskammaren i Värmland.

• mån, 2017-10-16

Idag måndag 16 oktober startar ytterligare en Match2job-utbildning i Kristinehamn, denna med syfte att utbilda sjukvårdsbiträden.

• fre, 2017-08-25

Nu har det femte nummret av tidningen Vår kommun hamnat i brevlådorna. Här hittar du alla nummer som läsbara PDF-filer.

• ons, 2017-05-03

Kommunens ekonomi är fortsatt bra och vi har under flera år haft bättre resultat än budgeterat.