Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Kristinehamns kommun projektägare för stort integrationsprojekt

Kristinehamns kommun antar utmaningen att skapa en snabbare väg till arbete för nyanlända.

Idag den 15 december fick Kristinehamns kommun det definitiva beskedet att vi blir projektägare för satsningen Match2job med målet att skapa:

En snabbare etablering av nyanlända på arbetsmarknaden.Säkerställa framtida kompetensförsörjning i Värmland inom näringsliv och offentlig förvaltning.

Satsningen är på 17,9 miljoner i medel från Europeiska Socialfonden.

Ingår gör: Kristinehamns kommun, projektägare, Storfors kommun, Filipstads kommun, Karlstads kommun, Hammarö kommun, Kils kommun, Arvika kommun, Torsby kommun, Arbetsförmedlingen, Företagarna i Värmland samt Handelskammaren i Värmland.

 

Alla nyheter - Kommun & politik

 • tors, 2017-11-16

   

  Kommunen samordnar tillsammans med frivilliga ur civilsamhället för att ha en mötesplats för ungdomar under helgerna på Södra Torget från och med den 24 november till den 16 december. Kommunen ansvarar för att pumphuset (det gula runda huset på södra torget) bemannas tillsammans med grill där ideella nattvandrare kommer grilla och bjuda på kaffe.

 • mån, 2017-10-16

  Idag måndag 16 oktober startar ytterligare en Match2job-utbildning i Kristinehamn, denna med syfte att utbilda sjukvårdsbiträden.

 • tis, 2017-09-19

  Idag, tisdagen den 19 september, meddelade kommunalråd Louise Hamilton (MP) att hon går i pension från och med den 1 november 2017.

 • mån, 2017-08-28

  Under lördagsförmiddagen den 26 augusti utnämndes Kristinehamns kommuns nya ambassadör. "Hur en mindre stad blir attraktiv för företag är en fråga som ligger mig varmt om hjärtat", säger Industrivärdens VD Helena Stjernholm.

 • fre, 2017-08-25

  Nu har det femte nummret av tidningen Vår kommun hamnat i brevlådorna. Här hittar du alla nummer som läsbara PDF-filer. 

 • ons, 2017-05-03

  Kommunens ekonomi är fortsatt bra och vi har under flera år haft bättre resultat än budgeterat.