Kristinehamns kommun diplomeras till Fairtrade City 2017

Glädjande nog har vi i dagarna fått beskedet om att Kristinehamns kommun fortsatt diplomeras till Fairtrade City!

Stort grattis till oss! Vi uppfyller kriterierna för att omdiplomeras till Fairtrade City 2017. En god redovisning har genomförts och det finns en målsättning i kommunen att ta vidare steg för rättvis handel och etisk konsumtion. Det ger goda förutsättningar att fortsätta utveckla Fairtrade City-arbetet i samverkan mellan kommun, näringsliv och civilsamhälle så att ständiga förbättringar möjliggör för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom att utvecklas, helt i andan av ambitionerna utifrån vårt gemensamma ansvar i Agenda 2030.

- Håll koll i din butik efter Fairtrade-märkta varor då du handlar, det finns ett rikt utbud i många av kommunens affärer. Det finns all anledning att fira denna diplomering, säger Anneli Wiker, samordnare för Fairtrade City Kristinehamn.

• mån, 2017-12-11

Kommunfullmäktiges sista sammanträde för året äger rum tisdag den 19 december.

• tors, 2017-12-07

Kristinehamns kommun och Värmlandstrafik har gjort en utökning av trafiken på linje 503 mellan Kristinehamn och Björneborg.