Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Kristinehamns kommun diplomeras till Fairtrade City 2017

Glädjande nog har vi i dagarna fått beskedet om att Kristinehamns kommun fortsatt diplomeras till Fairtrade City!

 

Stort grattis till oss! Vi uppfyller kriterierna för att omdiplomeras till Fairtrade City 2017. En god redovisning har genomförts och det finns en målsättning i kommunen att ta vidare steg för rättvis handel och etisk konsumtion. Det ger goda förutsättningar att fortsätta utveckla Fairtrade City-arbetet i samverkan mellan kommun, näringsliv och civilsamhälle så att ständiga förbättringar möjliggör för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom att utvecklas, helt i andan av ambitionerna utifrån vårt gemensamma ansvar i Agenda 2030.

 

- Håll koll i din butik efter Fairtrade-märkta varor då du handlar, det finns ett rikt utbud i många av kommunens affärer. Det finns all anledning att fira denna diplomering, säger Anneli Wiker, samordnare för Fairtrade City Kristinehamn.

Alla nyheter - Kommun & politik

 • mån, 2017-12-11

  Kommunfullmäktiges sista sammanträde för året äger rum tisdag den 19 december.

 • tors, 2017-12-07

  Kristinehamns kommun och Värmlandstrafik har gjort en utökning av trafiken på linje 503 mellan Kristinehamn och Björneborg.

 • tors, 2017-11-16

   

  Kommunen samordnar tillsammans med frivilliga ur civilsamhället för att ha en mötesplats för ungdomar under helgerna på Södra Torget från och med den 24 november till den 16 december. Kommunen ansvarar för att pumphuset (det gula runda huset på södra torget) bemannas tillsammans med grill där ideella nattvandrare kommer grilla och bjuda på kaffe.

 • tis, 2017-09-19

  Idag, tisdagen den 19 september, meddelade kommunalråd Louise Hamilton (MP) att hon går i pension från och med den 1 november 2017.

 • mån, 2017-08-28

  Under lördagsförmiddagen den 26 augusti utnämndes Kristinehamns kommuns nya ambassadör. "Hur en mindre stad blir attraktiv för företag är en fråga som ligger mig varmt om hjärtat", säger Industrivärdens VD Helena Stjernholm.