Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Angående oroligheter i centrum

Under en tid har det varit oroligheter i Kristinehamns centrum. Här kan du läsa om vad kommunen gör och vad du kan göra. 

Vad gör kommunen?

Kommunen har regelbundna träffar tillsammans med Polisen för att diskutera och hantera oroligheter i Kristinehamn. Syftet med samarbetet är att alla ska känna sig trygga i Kristinehamn.

Socialtjänsten har satt in personal som ska röra sig i centrum för att skapa kontakt och föra samtal med de minderåriga som befinner sig där. Det är dock viktigt att komma ihåg att det endast är polisen som kan och får ingripa vid händelser. Socialtjänstens personal finns ute som ett stöd och en trygghet för ungdomar och föräldrar. Extra ordningsvakter kommer att sättas in vid behov. 

Socialtjänsten kan erbjuda skjuts hem, hjälp om man är i behov av det och samtal till förälder. Socialtjänsten följer upp de ungdomar som blir lagförda för brott samt de som vistas i olämpliga miljöer. Föräldrar som känner oro för sina barn är välkomna att ringa till barn- och ungdomsgruppens jourtelefon för råd, stöd och vägledning. Telefonnumret är 0550-884 00 och är tillgängligt mån-tors 8-16.30 samt fredag 8-16. Kvällar, nätter samt helger kan man kontakta socialjouren på 054-540 50 54 eller 054-540 54 14.

 

Vad kan du göra?

Det är viktigt att polisen får in uppgifter om händelser som sker. De kan du lämna på 114 14. Nödnumret 112 ska användas vid akuta nödsituationer då det är fara för liv, egendom eller miljö. En nödsituation är när du snabbt behöver hjälp från ambulans, räddningstjänst, polis, flyg-, sjö-, fjällräddning, jourhavande präst eller giftinformation.

Att ingripa vid brott är inte någon skyldighet enligt lag. Om du ser ett pågående brott kan du istället göra gärningsmannen medveten om att denne är iakttagen, men ingrip inte på nära håll. Notera istället signalement så underlättas polisens arbete och få fast den skyldige. 

Att du som förälder eller förmyndare pratar med ditt barn är också viktigt. Fråga vart de är och vad de gör på kvällarna. Det är inte bara en trygghet för dig som vuxen att veta vart ditt barn är och vilka som finns i umgängeskretsen, det kan även vara en trygghet för barnet att veta att du finns där. 

Alla nyheter - Kommun & politik

 • mån, 2017-12-11

  Kommunfullmäktiges sista sammanträde för året äger rum tisdag den 19 december.

 • tors, 2017-12-07

  Kristinehamns kommun och Värmlandstrafik har gjort en utökning av trafiken på linje 503 mellan Kristinehamn och Björneborg.

 • tors, 2017-11-16

   

  Kommunen samordnar tillsammans med frivilliga ur civilsamhället för att ha en mötesplats för ungdomar under helgerna på Södra Torget från och med den 24 november till den 16 december. Kommunen ansvarar för att pumphuset (det gula runda huset på södra torget) bemannas tillsammans med grill där ideella nattvandrare kommer grilla och bjuda på kaffe.

 • tis, 2017-09-19

  Idag, tisdagen den 19 september, meddelade kommunalråd Louise Hamilton (MP) att hon går i pension från och med den 1 november 2017.

 • mån, 2017-08-28

  Under lördagsförmiddagen den 26 augusti utnämndes Kristinehamns kommuns nya ambassadör. "Hur en mindre stad blir attraktiv för företag är en fråga som ligger mig varmt om hjärtat", säger Industrivärdens VD Helena Stjernholm.