Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Årets mäktigaste kvinna i näringslivet blir ny ambassadör

Helena Stjernholm som är verkställande direktör i Industrivärden blir Kristinehamns kommuns nya ambassadör. Hon utnämns den 26 augusti i Kristinehamn.

 

- Jag är uppvuxen i Kristinehamn och mycket glad över att nu få representera kommunen under 2017-2018. Man har en tydlig vision att utvecklas och under mitt ambassadörskap hoppas jag på olika sätt kunna bidra i det arbetet.

2017 utsågs Helena Stjernholm till årets mäktigaste kvinna i näringslivet.

Hon utsågs även till 2016 års Ruter Dam som den kvinna som under året fått den mest inflytelserika posten i svenskt näringsliv. 

Helena Stjernholm är verkställande direktör i det börsnoterade kapitalförvaltningsbolaget Industrivärden som utövar aktivt ägande i de nordiska börsbolagen Handelsbanken, Sandvik, SCA, Volvo, ICA Gruppen, Skanska, Ericsson och SSAB. I sin roll verkar hon som ordförande för valberedningarna i Handelsbanken, SCA och Skanska. Hon är även styrelseledamot i innehavsbolagen Ericsson, Sandvik och Volvo. Helena tillträdde sin VD-tjänst i september 2015 och arbetade dessförinnan som partner och investeringsansvarig i riskkapitalbolaget IK Investment Partners. Helena Stjernholm har även varit verksam som strategikonsult inom Bain & Company.

En utnämningsceremoni kommer att hållas den 26 augusti kl. 10.00-11.00. I samband med utnämningen kommer Helena också föreläsa vid ett näringslivsevent mellan 11.00-12.00.

Alla nyheter - Kommun & politik

 • tors, 2017-11-16

   

  Kommunen samordnar tillsammans med frivilliga ur civilsamhället för att ha en mötesplats för ungdomar under helgerna på Södra Torget från och med den 24 november till den 16 december. Kommunen ansvarar för att pumphuset (det gula runda huset på södra torget) bemannas tillsammans med grill där ideella nattvandrare kommer grilla och bjuda på kaffe.

 • mån, 2017-10-16

  Idag måndag 16 oktober startar ytterligare en Match2job-utbildning i Kristinehamn, denna med syfte att utbilda sjukvårdsbiträden.

 • tis, 2017-09-19

  Idag, tisdagen den 19 september, meddelade kommunalråd Louise Hamilton (MP) att hon går i pension från och med den 1 november 2017.

 • mån, 2017-08-28

  Under lördagsförmiddagen den 26 augusti utnämndes Kristinehamns kommuns nya ambassadör. "Hur en mindre stad blir attraktiv för företag är en fråga som ligger mig varmt om hjärtat", säger Industrivärdens VD Helena Stjernholm.

 • fre, 2017-08-25

  Nu har det femte nummret av tidningen Vår kommun hamnat i brevlådorna. Här hittar du alla nummer som läsbara PDF-filer. 

 • ons, 2017-05-03

  Kommunens ekonomi är fortsatt bra och vi har under flera år haft bättre resultat än budgeterat.