Årets mäktigaste kvinna i näringslivet blir ny ambassadör

Helena Stjernholm som är verkställande direktör i Industrivärden blir Kristinehamns kommuns nya ambassadör. Hon utnämns den 26 augusti i Kristinehamn.

- Jag är uppvuxen i Kristinehamn och mycket glad över att nu få representera kommunen under 2017-2018. Man har en tydlig vision att utvecklas och under mitt ambassadörskap hoppas jag på olika sätt kunna bidra i det arbetet.

2017 utsågs Helena Stjernholm till årets mäktigaste kvinna i näringslivet.

Hon utsågs även till 2016 års Ruter Dam som den kvinna som under året fått den mest inflytelserika posten i svenskt näringsliv.

Helena Stjernholm är verkställande direktör i det börsnoterade kapitalförvaltningsbolaget Industrivärden som utövar aktivt ägande i de nordiska börsbolagen Handelsbanken, Sandvik, SCA, Volvo, ICA Gruppen, Skanska, Ericsson och SSAB. I sin roll verkar hon som ordförande för valberedningarna i Handelsbanken, SCA och Skanska. Hon är även styrelseledamot i innehavsbolagen Ericsson, Sandvik och Volvo. Helena tillträdde sin VD-tjänst i september 2015 och arbetade dessförinnan som partner och investeringsansvarig i riskkapitalbolaget IK Investment Partners. Helena Stjernholm har även varit verksam som strategikonsult inom Bain & Company.

En utnämningsceremoni kommer att hållas den 26 augusti kl. 10.00-11.00. I samband med utnämningen kommer Helena också föreläsa vid ett näringslivsevent mellan 11.00-12.00.

• mån, 2017-10-16

Idag måndag 16 oktober startar ytterligare en Match2job-utbildning i Kristinehamn, denna med syfte att utbilda sjukvårdsbiträden.

• fre, 2017-08-25

Nu har det femte nummret av tidningen Vår kommun hamnat i brevlådorna. Här hittar du alla nummer som läsbara PDF-filer.

• ons, 2017-05-03

Kommunens ekonomi är fortsatt bra och vi har under flera år haft bättre resultat än budgeterat.