Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Mata inte fåglar i centrum

I vår fina skärgårdsstad finns det alltid gott om måsar och andra fåglar som kan vara störande för omgivningen genom sitt skränande och sin närgångenhet.

Vi behöver alla hjälpas åt för att hålla problemet borta så gott det går. Alla kan vi bidra med något.

Fastighetsägare behöver hålla tak och andra platser fria från fågelbon, för att på så sätt minska risken för att aggressiva måsföräldrar går till attack mot förbipasserande.

Glasspapper och annat skräp behöver kastas i papperskorgar så torg och gator hålls rena så att fåglarna inte alldeles för lätt ska hitta vårt skräp.

Restauranger måste vara uppmärksamma på att plocka in tallrikar med matrester på sina uteserveringar för att undvika invasion av fåglar.

Det förekommer tyvärr matning av fåglar i centrum vilket är direkt olämpligt med tanke på att de vänjs vid människor och då blir alltför närgångna. Matningen ger upphov till störningar för närboende och uteserveringar då fåglarna skriker och smutsar ner. Dessa fåglar klarar sig dessutom mycket väl utan matning.

Läs mer om fåglar och andra djur under rubriken Fåglar och andra vilda djur.

Tekniska förvaltningen tillsammans med miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen vill därför uppmana allmänheten att inte mata fåglar i centrum för allas trevnad.

Tillsammans kan vi hjälpas åt för att hålla vår skärgårdsstad ren och fin!

Alla nyheter - Boende & miljö

 • ons, 2017-06-21

  Kristinehamns kommun inför från och med vecka 27 en mobil återvinningscentral som ersättning för nuvarande grovsopstation i Bäckhammar.

 • mån, 2017-06-19

  Här pågår utplantering av årets sommarblommor.

 • tors, 2017-06-15

  Är du företagare och vill spara energi? Har ditt företag en energianvändning under 300 000 kWh? Då kan du få hjälp via projektet Coacher för energi och klimat.

 • ons, 2017-06-14

  Kalkningsstart i Värmland 2017

  Årets kalkningssäsong är i gång, med start måndagen den 12 juni. Det är 100 ton kalk som ska spridas i ett antal sjöar i länet.

 • ons, 2017-06-14

  I Kristinehamns kommun var det 733 anmälda barn och vuxna som plockade skräp under Håll Sverige Rents skräpplockarkampanj Vi Håller Rent 2017.

 • fre, 2017-06-02

  Nu finns ett skåp för matavfallspåsar uppställt utanför renhållningens kontor, i hörnet 2:a Industrigatan 10 och Tuvetgatan 8. Du kan själv hämta påsar i skåpet som är öppet dygnet runt.

 • ons, 2017-05-24

  Har du saker som är för bra för att kastas? Gör en insats för miljön och lämna dem vid stationen för återbruk vid våra återvinningscentraler.

 • fre, 2017-05-05

  Fredagen den 5 maj plockade tekniska nämndens politiker skräp mellan Västerbron och Svängbron i Kristinehamn.

  - Nu ska vi utmana de andra nämnderna sa tekniska nämndens ordförande Krister Nyström (S) som tänker börja med kommunstyrelsen nästa vecka.

 • tis, 2017-05-02

  Från och med lördagen den 13 maj har Strandmossens återvinningscentral ändrade öppettider på lördagar. Ny öppettid är kl. 9-14.

 • fre, 2017-04-28

  Nuvarande mottagning vid Bäckhammars grovsopstation håller öppet som tidigare, helgfria måndagar och torsdagar kl. 14-19.