Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Mata inte fåglar i centrum

I vår fina skärgårdsstad finns det alltid gott om måsar och andra fåglar som kan vara störande för omgivningen genom sitt skränande och sin närgångenhet.

Vi behöver alla hjälpas åt för att hålla problemet borta så gott det går. Alla kan vi bidra med något.

Fastighetsägare behöver hålla tak och andra platser fria från fågelbon, för att på så sätt minska risken för att aggressiva måsföräldrar går till attack mot förbipasserande.

Glasspapper och annat skräp behöver kastas i papperskorgar så torg och gator hålls rena så att fåglarna inte alldeles för lätt ska hitta vårt skräp.

Restauranger måste vara uppmärksamma på att plocka in tallrikar med matrester på sina uteserveringar för att undvika invasion av fåglar.

Det förekommer tyvärr matning av fåglar i centrum vilket är direkt olämpligt med tanke på att de vänjs vid människor och då blir alltför närgångna. Matningen ger upphov till störningar för närboende och uteserveringar då fåglarna skriker och smutsar ner. Dessa fåglar klarar sig dessutom mycket väl utan matning.

Läs mer om fåglar och andra djur under rubriken Fåglar och andra vilda djur.

Tekniska förvaltningen tillsammans med miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen vill därför uppmana allmänheten att inte mata fåglar i centrum för allas trevnad.

Tillsammans kan vi hjälpas åt för att hålla vår skärgårdsstad ren och fin!

Alla nyheter - Boende & miljö

 • ons, 2017-08-16

  Måndagen den 21 augusti börjar ombyggnaden av korsningen Västerlånggatan och Norra Staketgatan (vid PRO).

 • mån, 2017-08-14

  Under vecka 33-34 med början i dag 14/8 kommer VA-avdelningens spolbil att utföra zonspolning av avloppsledningarna i Nybble och Bäckhammar.

  Tänk på att fälla ner toalettsistnarna samt att täta golvbrunnar för att förhindra eventuellt baktryck.

  Vid frågor kontakta Kund- Marknad Jeanette Olsson på telefon 0550-881 09.

 • tors, 2017-08-10

  Under augusti och september kommer ett antal gator samt gång- och cykelvägar i kommunen att asfalteras.

 • mån, 2017-07-03

  Kristinehamns kommun inför från och med vecka 27 en mobil återvinningscentral som ersättning för nuvarande grovsopstation i Bäckhammar.

 • tors, 2017-06-15

  Är du företagare och vill spara energi? Har ditt företag en energianvändning under 300 000 kWh? Då kan du få hjälp via projektet Coacher för energi och klimat.

 • fre, 2017-06-02

  Nu finns ett skåp för matavfallspåsar uppställt utanför renhållningens kontor, i hörnet 2:a Industrigatan 10 och Tuvetgatan 8. Du kan själv hämta påsar i skåpet som är öppet dygnet runt.

 • ons, 2017-05-24

  Har du saker som är för bra för att kastas? Gör en insats för miljön och lämna dem vid stationen för återbruk vid våra återvinningscentraler.

 • tis, 2017-05-02

  Från och med lördagen den 13 maj har Strandmossens återvinningscentral ändrade öppettider på lördagar. Ny öppettid är kl. 9-14.

 • mån, 2017-04-24

  Måndagen den 24 april påböjar vi arbetet med förnyelse av vatten-, avlopp- och dagvattenledningar på Nyströmsvägen och del av Mossvägen. Projektet kommer hålla på fram till cirka 1 oktober.

  Nyströmsvägen kommer under hela projektet att ha mycket begränsad framkomlighet. Från tisdagen den 25 april och några dagar framöver kommer även Sandtorpsvägen vara helt avstängd för genomfartstrafik. Vi hänvisar under avstängningen till Erikshöjdsvägen samt Mossvägen.

 • tis, 2017-04-11