Gå till navigation - Gå till subnavigering - Gå till innehåll

Återbruk vid våra återvinningscentraler

Har du saker som är för bra för att kastas? Gör en insats för miljön och lämna dem vid stationen för återbruk vid våra återvinningscentraler.

Som ett sätt att minska avfallsmängderna har en station för återbruk införts vid Strandmossens återvinningscentral och sedan tidigare finns en vid Björneborgs återvinningscentral.

Det innebär att det som är för bra för att kastas kan lämnas vid återbruket där det sedan tas om hand av av Pingstkyrkans Biståndscenter och Hela Människan som har avtal med Kristinehamns kommun. Sedan tidigare hämtar Östervik Rehab cyklar vid Strandmossen som de sen renoverar och säljer vidare.

I stort sett allt som går att återanvända kan lämnas vid återbruket. Farligt avfall får dock inte lämnas där. Personalen på återvinningscentralerna hjälper till att sortera rätt.

Utöver återbruket har renhållningsavdelningen planer på att tillsammans med andra förvaltningar inom kommunen starta upp en byggretur för främst äldre byggnadsdetaljer, såsom spegeldörrar och element.

Alla nyheter - Boende & miljö

 • fre, 2017-07-14

  Nu kommer värmen och då trivs inte bara vi semesterfirare bäst utan även bakterier och mögelsvampar. Det i sin tur kan orsaka matförgiftning. Vi ger dig några tips inför den månadslånga perioden som börjar nästa vecka – rötmånad.

 • mån, 2017-07-03

  Kristinehamns kommun inför från och med vecka 27 en mobil återvinningscentral som ersättning för nuvarande grovsopstation i Bäckhammar.

 • mån, 2017-06-26

  Kom ihåg att klippa din häck och övriga växter intill gator och gångbanor

 • mån, 2017-06-19

  Här pågår utplantering av årets sommarblommor.

 • tors, 2017-06-15

  Är du företagare och vill spara energi? Har ditt företag en energianvändning under 300 000 kWh? Då kan du få hjälp via projektet Coacher för energi och klimat.

 • ons, 2017-06-14

  Kalkningsstart i Värmland 2017

  Årets kalkningssäsong är i gång, med start måndagen den 12 juni. Det är 100 ton kalk som ska spridas i ett antal sjöar i länet.

 • ons, 2017-06-14

  I Kristinehamns kommun var det 733 anmälda barn och vuxna som plockade skräp under Håll Sverige Rents skräpplockarkampanj Vi Håller Rent 2017.

 • tis, 2017-06-06

   

  Nu är det tider för grillkvällar och pickninckkorgar. Det sprids sköna dofter från både trädgårdar och mysiga samlingsplatser runt omkring i kommunen. Samtidigt som du njuter av din lunch eller middag så tänk även på hygienen vid hanteringen av din mat.

 • fre, 2017-06-02

  Nu finns ett skåp för matavfallspåsar uppställt utanför renhållningens kontor, i hörnet 2:a Industrigatan 10 och Tuvetgatan 8. Du kan själv hämta påsar i skåpet som är öppet dygnet runt.

 • ons, 2017-05-24

  Har du saker som är för bra för att kastas? Gör en insats för miljön och lämna dem vid stationen för återbruk vid våra återvinningscentraler.